Prova på längdskidor i vinter

Prova på längdskidor i vinter

Om du, eller barnen, ännu inte provat på längdskidor kanske årets vinter ska bli första gången? Längdskidor är ganska enkelt att prova på. För att bli bra behövs träning och teknik, men det går att ha roligt på skidor även om man inte är en duktig skidåkare ännu.

När snön fallit brukar många golfbanor göras om till skidspår. Kolla med golfbanorna i din närhet. Skidor brukar gå att hyra, eller kanske låna av nån vän. Kanske behöver du komplettera med att köpa kängor/pjäxor som passar dig. Välj då gärna second hand om du inte är säker på att du vill hålla på med skidåkning.

Om det finns spår där du åker så tänk på att hålla till höger och att inte förstöra spåren genom att gå i dem eller att köra över dem.

Har du inga spår i närheten kan du göra egna. En fotbollsplan brukar vara utmärkt som första träningsrunda. Åk helt enkelt upp spår i den nyfallna snön. Efter några varv har du hyfsade spår om du varit noga med hur du åkt.

Vill du ha terräng och lite backar kan du åka i motionsspår, det blir inte lika enkelt som i välpreparerade spår, men kanske roligare och en utmaning.

Bor du på landet kanske du faktiskt behöver skidor för att ta dig fram genom skog och mark, då är det ett bar turskidor du ska ha, inte längdskidor. Turskidor är kraftigare skidor, ofta med stålkant, som klarar lite tuffare tag. Längdskidor är dallriga, lätta skidor utan stålkant som gör sig bäst i preparerade spår.

Skriv en kommentar

Cykla mountainbike med barnen

Cykla mountainbike med barnen

Den här sidan handlar ju om utelekar och att cykla mountainbike är kanske ingen lek, men väldigt kul. Och man gör det ute! 🙂 Om inte alla i familjen har mountainbike-cyklar går det bra att välja motio…

Visa hela inlägget