Frisbeegolf eller discgolf

Frisbeegolf eller discgolf

Har du en frisbeegolfbana i närheten är det en trevlig aktivitet att gå en runda. Allt som behövs är en frisbee. Ibland går det att hyra på banan, om den är bemannad. Annars går det att köpa i sportbutiker eller på nätet.

Att spela frisbeegolf är mycket enkelt. Man börjar kasta från utkastsplatsen och försöker träffa korgen, som är målet. Alla spelare kastar varsitt kast innan man går fram till sina respektive diskar för att kasta nästa kast. Den som ligger längst ifrån korgen kastar först.

När man landar i korgen har man klarat hålet och man får lika många poäng som antalet kast det tagit att komma i korgen. Det gäller att ha så få poäng som möjligt när rundan är slut.

Skriv en kommentar

Spela boule

Spela boule

Sommaren är här och listan över lekar utomhus behöver kanske fyllas på. Att spela boule är inte riktigt en lek och inte för de minsta barnen, men från ca 9 år brukar det fungera fint. Boule går till s…

Visa hela inlägget
Under hökens vingar, kom!

Under hökens vingar, kom!

Det här är en utomhuslek som funkar från 5 år och uppåt. Leken går ut på att ta sig förbi höken i mitten av planen. Ni behöver en fyrkantig yta, ca 10 m lång och bred. En person börjar som hök och stä…

Visa hela inlägget